Még a Holdra is eljuthatunk Sanghaj új múzeumában

Sanghaj tegnap megnyitott új űrkutatási múzeumában rengeteg látnivaló mellett azt is megtapasztalhatjuk, milyen lehet egy holdséta. 

Az 58 600 négyzetméteren (5,8 hektár) elterülő, 38 000  Sanghaji Csillagászati Múzeum a világ legnagyobb planetáriumával büszkélkedhet, ami 38 000 négyzetméter (3,8 hektár), és és tegnap nyitotta meg kapuit. Az így a világ legnagyobb csillagászati múzeuma bemutatja az innovatív építészetet, de találunk benne természetesen tematikus kiállítási területeket magával ragadó technológiákkal és tudományos gyűjteményekkel. A levegőből nézve a főépület csillagászati eszközökre emlékeztet, kör alakú tetőablakkal, megfordított gömbkupolával és színházzal. A három részre osztott múzeumban a látogatók megtekinthetik azt, hogy meddig jutott az ember a csillagászatban, milyen a Naprendszerünk, és mi van annak határain túl.


Lehetőség nyílik továbbá egy ügyes szerkezet és a VR segítséggel kipróbálni, hogy milyen a Hold felszínén ugrándozva haladni, de láthatóak egészen részletesen kidolgozott élethű modellek is. Így például megtekinthető a Jütu II, a Csu-zsung marsjáró, valamint a kínai űrállomás központi moduljának replikája. A hangulatot tovább fokozzák a fény-és hanghatások, így a látogatók tényleg olyasfajta élményt kapnak, ami átadhatja, mi is van a Földünkön túl. A múzeum épületének tervezéséért felelős Thomas J. Wong azt mondta, azt a hatást szerették volna elérni, hogy a téma zsigeri élményét átitassák a tervezésbe. Ennek eredményeként pedig a Sanghaj múzeumába betérők, már azelőtt kapnak egy hatalmas élményfaktort, hogy belépnének az ajtón.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?