Az amerikai vámhatóság 62 millió dollárt értékben foglalt le tavaly október óta ilyen termékeket, vagyis nagy üzletről van szó. 

Az Apple AirPods 2016-os megjelenése óta hatalmas üzletnek számítanak a vezeték nélküli fülhallgatók, ez pedig azt is jelenti, hogy rengeteg az illegálisan bevitt termék, főleg a hamisítvány, amelyek a jól ismert modellekre hasonlítanak.

Az amerikai vámhatóság ennek kapcsán érdekes statisztikát közölt. Aggasztó trendet ábrázol, hogy tavaly október óta a vámosok Amerikában 360 ezer pár vezeték nélküli fülhallgatót foglaltak le, több mint 62 millió dollár piaci értékben. Ez azt jelenti, hogy 9 hónap alatt rekordot döntött a szám, pedig az előző évi érték is rekord volt.

A szakemberek szerint főleg az AirPods Pro megjelenése után árasztották el a piacot a hamisítványok, de 2019-ban a lefoglalt ilyen termékek ára még csak 3,3 millió dollárra jött ki. Három év alatt tehát gigantikus növekedésről lehet beszélni az ilyen hamisítványok terén. A tippek szerint a hamisítványok többsége az Apple fülhallgatókat másolja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: LifeWire, Tom’s Guide