Kép: Norman Seeff

Februárban már gazdát cserélt, de most megint kalapács alá kerül az a papír, amelyen Steve Jobs kvalitásai szerepelnek, a saját kézírásával. 

Láttuk már néhányszor, hogy mennyi pénzt érhetnek azok a tárgyak, és dokumentumok, amelyek az Apple-höz, vagy az alapítóihoz köthetők, és bizony komoly vagyonokról beszélhetünk. Így van ez azzal a papírossal is, amit Steve Jobs kézírással töltött ki, hogy állásra jelentkezzen. Az sajnos nem derül ki, hogy melyik céghez, de látni rajta, hogy mindez 1973-ban történt, miután Jobs elhullott a Reed főiskola csatamezején. Ez a jelentkezés még akkor keletkezett, mielőtt visszatért szüleihez, és nem sokkal azt követően felvették az Atarihoz. Ott a munkával sikerült annyit keresnie, hogy elutazhatott Indiába, meglátogatni Neem Karoli Baba spirituális mestert.

Kép: Techeblog

Ezt követően találkozott Steve Wozniakkal, akivel 1976-ban megalapították az Apple-t. Első számítógépeiket még egy garázsban szerelték össze, hogy teljesíteni tudják Paul Terrell megrendelését, aki 1975-ben számítógépboltot nyitott. Érdekessége ennek az időszaknak, hogy az induláskor Jobs kérésére egy Ronald Wayne nevű illető is csatlakozott hozzájuk, aki mindössze 11 nappal később úgy döntött, inkább kilép a csapatból. A Wikipédia szerint elég rosszul tette, mert 2010-ben már segélyekből élt, holott ha marad, eddigre bő 2,5 milliárd dolláros részesedése lett volna. De visszatérve az árverésre, Jobs jelentkezése már közel négy évvel ezelőtt is 175 000 dollárt ért, míg idén februárban 222 000 dollárért ment el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!