Az újgenerációs LG PuriCare Wearable Air Purifier nevű okosmaszk hamarosan nyugati országokban is kapható lesz. 

A tavaly augusztusban bemutatott LG okosmaszk nemcsak megkönnyíti a légzést, de a beépített hepa h13 szűrőivel, ventillátoraival és légzési szenzoraival elméletileg a levegőt is képes nagyobb biztonsággal kiszűrni. A dél-koreai vállalat megoldása eddig csak Ázsiában és a Közel-Keleten volt kapható, ám most most végre nyugatra is megérkezik, ráadásul kibővített, felújított változatban.

A túlgondolt nevű high-tech okosmaszk a benne található szenzoroknak hála képes felvenni a viselő légzési ütemét, szűri a vírusok, baktériumok és allergének 99, 95 százalékát, valamint a belsejében mikrofon, a külsején pedig hangszóró található. Az előző modellhez képest ez egy nagy előrelépés, a kihangosító funkciónak köszönhetően ugyanis végig biztonságosan és érthetően lehet majd kommunikálni, mindezt anélkül, hogy a maszkot levennénk (az első verziónál sokan panaszkodtak arra, hogy alig lehetett hallani a maszk viselőjének hangját). Az új verzió 1000 mAh-es akksija 2 óra alatt tölthető fel, és nyolc óra folyamatos működést tesz lehetővé.

PuriCare Wearable Air Purifier
Fotó: LG

Egyelőre nem tudni arról, hogy pontosan mikor érkezik a továbbfejlesztett verzió, illetve arról sincs információ, hogy pontosan mennyibe fog majd kerülni (az első változat 249 dollárnak megfelelő összegért került forgalomba). Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a bejelentéssel egyetemben nincs megemlítve a koronavírus-járvány, tehát a gyártó továbbra sem állítja, hogy PuriCare Wearable Air Purifier teljeskörű védelmet nyújt a koronavírus ellen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!