HDMI 2.1, Dolby Atmos, AirPlay 2 – semmi sem hiányzik, a Sony HT-A7000 a gyártó kínálatának csúcsát képviseli hangprojektorok terén, de ez az árán is látszik.

A Sony nemrég mutatta be a HT-A7000 névre keresztelt, stílusos hangprojektort, ami a prémium kategóriában indul, és konkrétan a kínálat csúcsát jelenti. A felfelé állított hangszórókkal és mélysugárzókkal megtámogatott termék papíron képes a Dolby Atmos visszaadására is, de biztos ami biztos, képes együttműködni a vállalat külső szatellit hangfalaival, amelyek vezeték nélküli úton csatlakoztathatóak hozzá. Emellett rádugható ily módon mélynyomó is, ami a basszusok szerelmeseinek számára lehet fontos.

Támogatott továbbá az AirPlay 2, így a többszobás konfigurációk kezelése is megoldott. A Spotify Connect és a Google Chromecast támogatása is adott. A HDMI 2.1-et szintén kezelni a HT-A7000, így PlayStation 5, gamergép és Xbox Series X mellé is ideális.

A HT-A7000 forgalmazása szeptemberben kezdődik, 1340 euróba kerül majd a jelenlegi információk szerint, azaz majd félmillió forintot kell érte letenni az asztalra. Értelemszerűen az extra hangszórók és mélynyomók extra költséget jelentenek. Emiatt viszont kifejezetten drágának számít, hiszen ennyiért már simán lehet olyan, más gyártótól származó Dolby Atmos támogatású soundbar szettet kapni, amelynek részét képezik az említett komponensek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Sony