Újra napvilágra került a sztori, miszerint a világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk egykoron az Apple vezérigazgatója szeretett volna lenni. 

Nem mai történet, mégis időről időre előkerül egy feltételezés, miszerint Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezére évekkel ezelőtt még Tim Cook pozíciójára áhítozott. Legutóbb a Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins hamarosan megjelenő könyve apropóján merült fel a téma, amely kapcsán állítólag meglepő részlettel szolgált a szerző.

A The Verge cikke szerint a Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyvben az olvasható, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 2016-ban felhívta Elon Muskot, és ajánlatott tett az akkor gyártási nehézségekkel küszködő Tesla felvásárlására. A szerző szerint ebbe bele is ment volna Musk, cserébe azonban azt kérte, hogy az Apple vezérigazgatója lehessen. A legenda szerint Cook erre elküldte a fenébe, majd bontotta a vonalat.

Hogy a sztoriból mi igaz, és mi nem, arra nehéz lenne választ adni, a két résztvevőn kívül ugyanis aligha tudja bárki is, mi történt pontosan. Ugyan jelenleg mindkét tech-nagyágyú tagadja, hogy valaha beszéltek volna erről, Musk 2020-ban arról számolt be a Twitteren, elgondolkozott azon, hogy eladja a Teslát az Apple-nek, ám állítása szerint végül sohasem beszélt Tim Cookkal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!