Fontos emoji érkezik hamarosan, fiatalok javaslatait is várják

Elektromosautó-emoji pályázatot hirdet az ABB technológiai cég és a Green.TV zöld médiavállalat azzal a céllal, hogy a belsőégésű motoros autókat felváltó technológia is megkapja a maga piktogramját. 

Aki kicsit is olvas híreket, az jól tudja, hogy már javában zajlik az elektromosautó-forradalom, az autógyártók ugyanis sorban jelentik be, hogy felhagynak a belsőégésű motorral felszerelt járművek árusításával, és helyettük az elektromos meghajtású modellekre állnak át. Bár a legtöbb autógyártó 2030 és 2035 közötti dátumot jelölt meg a változás időpontjaként, sokak szerint nem árt némi szkepticizmussal élni, és inkább egyfajta törekvésként, mintsem kőbe vésett dátumként tekinteni az autócégek elektromos átállására.


Bárhogy is alakuljon a jövőben, a világ egyértelműen az elektromos autók irányába halad, ezért is annyira meglepő, hogy jelenleg nincs még olyan emoji, amely a napjaink közlekedését forradalmasító technológiát jelképezné. Az ABB és a Green.TV ezért úgy döntött, elektromosautó-emoji pályázatot hirdet, amelyre 6 és 16 év közötti fiatalok ötleteit várják. A rajzokat augusztus 20-ig a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen vagy a Twitteren kell nyilvánosan posztolni a #EVmoji hasteget használva.

A szervezők a világ minden részéről várják a kreatív emoji-terveket, a győztes ötletet az Elektromos Járművek Világnapján (2021. szeptember 9.) jelentik majd be. A pályázattal kapcsolatos további tudnivalókat ide kattintva találjátok.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?