A világ megmenekült: itt az R2-D2 tamagocsi

Ki ne ébredt volna úgy lidérces álmából, hogy az ágyban felülve, izzadságtól csatakosan azt üvölti: „R2-D2 tamagocsit akarok!”. 

A kilencvenes évek második felének egyik legnagyobb agymenése volt a tamagocsi, ami nem más, mint egy digitális állatka (csak azok kedvéért, akik nem tudnák). Törődést, etetést, gondozást igényelt, tehát foglalkozni kellett vele, különben beadta a kulcsot, bár természetesen feléledt, de lehetett mindent kezdeni elölről. Sok szülő leginkább azért vette meg a gyerekének, hogy majd így lesz egy kis felelősségtudat a fejlődő személyiségben, de gyanítható, hogy a tamagocsik döntő többsége úgy járt, mint a törpehörcsögök. Fogadkozott a gyerkőc, hogy igenis majd takarítja, eteti, itatja, aztán egy-két hónap múlva apa és anya azon kapta magát, hogy felváltva takarítják a kis négylábút.


Kép: Techeblog

Nos, bár maga a tamagocsi láz már nagyon régen lecsengett, maga a dolog nem tűnt el a hétköznapokból, hiszen azóta is lehet kapni, ha esetleg valakinek nem lenne elég egy ilyesfajta alkalmazás a telefonjára. Ezek egyik darabja a Star Wars sorozatból ismert kis droid, R2-D2, amit hamarosan szintén meg lehet vásárolni digitális kedvencként. A Disney, és az eredeti, igazi tamagocsiért felelős Bandai együttműködéséből létrejött kütyü november 11-én jelenik majd meg, méghozzá két különböző borítással. R2 nem kevesebb mint 19 képességel rendelkezik majd, melyek a gondozás során alakulnak ki, de ha ez nem lenne elég, még holosakkot is játszhatunk rajta. Ezeken kívül további hét minijáték áll rendelkezésre, de csak akkor, ha esetleg előrendeljük, amit augusztus 2-től tehetünk meg. Árat jelenleg nem tudunk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?