Utál téged a macskád? Ez az alkalmazás megmondja!

A Tably nevű app a mesterséges intelligenciára hagyatkozva segít meghatározni, mi jár éppen a cica fejében. 

Bizonyított tény, hogy a kutya mellett a macska is képes szeretni a gazdáját, igaz egészen máshogy fejezik ki. Míg egy ebnél egyértelmű jelei vannak a rajongásnak, addig a macskát sokszor nehezebb megérteni: szeret, gyűlöl, vagy csak azért vág ilyen fejet, mert ehhez van kedve? Erre az égető kérdésre nyújt most megoldást a kanadai Sylvester.ai cég által fejlesztett Tably nevű app, amely elméletileg képes lesz nekünk megmondani, hogy milyen kedve van a macskának.


Elsőre talán poénnak tűnhet az egész, a fejlesztők szerint azonban 100 százalékban tudományos alapokon nyugszik az dolog. Maga az app egyébként úgy működik, mint egy arcfelismerő program, tehát az okostelefon kamerájának segítségével beszkenneljük a macsek fejét, majd a program elemzi az eredményt.

tably app
Az app nagy pontossággal képes meghatározni a cica hangulatát. Fotó: The Frontier Post

A fejlesztő cég szerint a Tably app a gépi tanulásnak köszönhetőn nagy pontossággal képes meghatározni, mit is érez az állat, így a gazdik mellett az állatorvosoknak is hasznos lehet, segíthet például a nagyobb problémák vagy akár betegségek kiszűrésében is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?