Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója ismét nagy fába vágta a fejszéjét, a CubeSat nevű műhold segítségével ugyanis reklámokat fog vetíteni az űrben.

Manapság a reklámok már tényleg mindenhol ott vannak, és szinte lehetetlen elkerülni őket. Bár az űr mindeddig azon kevés helyek egyike volt, ahova a reklámok nem jutottak el, Elon Musk jóvoltából hamarosan az első hirdetések is megjelenhetnek az éjszakai égbolton.

A Business Insider információi szerint a milliárdos üzletember a Geometric Energy Corporation (GEC) nevű kanadai startuppal együttműködve teszi lehetővé az űrreklámokat, amelyeket egy CubeSat nevű műhold segítségével juttatnának el az égbe. A műholdat a SpaceX Falcon 9 űrrakétájával tervezik kilőni, amire már a jövő év folyamán sor kerülhet.

A szatellit érdekessége, hogy az oldalán egy pixeles képernyő található, amelyen keresztül bárki reklámozhat, aki megfizeti érte, amit kell. Bár a képernyő a Földről (szerencsére) nem lesz látható, a tervek szerint egy szelfibotra szerelt kamera segítségével élőben is fogják közvetíteni a felvételeket, amelyeket a YouTube-on vagy Twitchen lehet majd követni.

A kérdés már csak az, hogy mit szólnak mindehhez a csillagászok, bár ha tippelnünk kellene, akkor azt mondanánk, nem örülnek neki. A Föld körül keringő világító reklámok ugyanis növelnék a fényszennyezés mértékét, ami tovább nehezítené az égitestek megfigyelését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!