Megérkezett az új Google Drive-funkció, aminek nagyon sokan fognak örülni

Már a magyar felhasználók is élvezhetik a Google Drive új funkcióját, amellyel kikerülhetővé válnak a kéretlen fájlok. 

A Google még hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy új funkció érkezik a Drive-ba, aminek köszönhetően biztonságosabb lesz a felhőalapú szolgáltatás használata. A minap pedig meg is érkezett a sokak által várt fejlesztés, melynek hála immáron a spammerektől is megszabadulhatunk.


Korábban a törlés esetében csak arra volt lehetőség, hogy a számunkra nem tetsző tartalmat manuálisan eltávolítsuk, az új funkció segítségével azonban a felhasználók blokkolása is elérhetővé vált. Ez pedig lényegében azt jelenti, hogy a nem kívánt interakciók megelőzése érdekében letilthatjuk azokat a személyeket, amelyek kéretlen tartalmat, rosszindulatú programot, vagy esetleg vírust küldenek.

A Google Drive blokkoló funkciója ugyanakkor nemcsak letiltja az adott felhasználót, de az illető összes velünk megosztott fájlját és mappáját is törli, sőt a megosztott fájlokkal való hozzáférését is megtagadja, még akkor is, ha azt mi magunk adtuk neki korábban.

Az újdonság elérése ráadásul pofonegyszerű, csupán annyi a teendő, hogy rákattintunk a törölni kívánt felhasználó egyik fájljára, majd a legördülő ablak segítségével kiválasztjuk a nekünk tetsző tiltási opciót. Hogy senki figyelmét ne kerülje el az újdonság, a Google Drive-ba belépve egy üzenet is felhívja a figyelmet az új funkció érkezésére, amely immáron a magyar felhasználók számára is elérhető.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?