Itt a Messenger újdonsága, amivel lehetetlen lesz lehallgatni

Megérkezett a végpontok közötti titkosítás a Messenger app hang- és videóhívásaihoz, ami megakadályozza, hogy a két felhasználón kívül bárki is lehallgassa a beszélgetéseket. 

A titkosított üzenetküldés már egy ideje elérhető a Messenger mobilos alkalmazásában (igaz nem alapértelmezetten, tehát a beszélőknek kell aktiválni), most pedig a hang- és videóhívásokra is megérkezett a sokak által várt fejlesztés. Hamarosan tehát sem harmadik felek, sem pedig maga a vállalat nem tud majd belehallgatni a felhasználók közötti csevegésekbe.


Tekintettel arra, hogy napi szinten több mint 150 millió videóhívást bonyolítanak le a Messenger alkalmazáson keresztül, feltehetően sokan fognak majd örülni a titkosítő funkció bevezetésének, amely az eltűnő üzenetek új vezérlésével egy időben kerül bevezetésre.

A titkosítás lehetősége már a Facebook csevegőalkalmazásában, a WhatsAppon is elérhető, továbbá más videóhívásos alkalmazásokban is megtalálható, mint például a Zoom, a Signal és az Apple FaceTime.

A végponttól-végpontig terjedő titkosítás mellett a Messenger eltűnéses üzenetküldésében is érkezik egy apróbb változás. A felhasználóknak ugyanis hamarosan lehetőségük lesz rövidebb időintervallumot is beállítani arra vonatkozóan, mikor tűnjenek el az üzenetek: eddig egyperces, 15 perces, egyórás, négyórás és 24 órás opciók közül lehetett választani, de mostmár az 5 másodperces időkeret is bekerül az lehetőségek közé.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?