Emberformájú robotok gyártásába kezd Elon Musk

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt tervezi, hogy humanoid robotok megépítésébe kezd, amelyeket az emberek által nem szívesen végzett, unalmas munkák elvégzésére vetnének be. 

Lezajlott a Tesla AI Day (MI, azaz Mesterséges Intelligencia Nap) nevű eseménye, amely során Elon Musk és csapata ismét kitett magáért. Miután a vállalat bemutatta saját gyártású, D1 névre keresztelt chipjét, és további részletekkel rukkolt elő a sokak által várt Full Self-Driving önvezető rendszerről, egy emberszerű androidról is lerántotta a leplet, amelynek jövőre már el is készülhet az első prototípusa.


Az ambiciózus tervet egy (kissé zavarba ejtő) táncos produkcióval vezették fel, majd maga Elon Musk lépett fel a pódiumra, és jelentette be, hogy humonoid robotok fejlesztésébe kezd a vállalat. A táncos produkció 2 óra 6 perc 12 másodperctől tekinthető meg:

A robotnak természetesen már neve is van, Optimusként hivatkoznak rá, és már azt is lehet tudni, hogy nagyjából hogy fog kinézni a prototípus: 173 cm magas és 56 kilogramm lesz, az arca helyett pedig egy kijelző kap helyet, amelyen mindenféle hasznos információ fut majd végig. Optimust azok a chippek és szenzorok irányítják majd, amelyeket a Tesla önvezető járműveiben is használnak, és utasításokat is lehet majd neki adni, például hogy menjen el a boltba bevásárolni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?