Musk, Bezos, Branson: Meghívót kaptak a milliárdosok a filmeseket szállító orosz űrhajó indítására

Oroszország rendezi a világ első űrfilmjét, a stábot pedig olyan prominens nemzetközi személyiségek indíthatják majd útnak, mint Elon Musk, Jeff Bezos és Richard Branson. 

Meghívást kaptak az űrrajongó vállalkozók a bajkonuri űrrepülőtérre, ahol az első űrben játszódó játékfilm stábját fogják kilőni – közölte Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz orosz űripari vállalat vezérigazgatója.

„Ma meghívót küldök Musk úrnak, de meghívom Bezos és Branson urakat is” – mondta Rogozin.


A Szojuz MS-19 űrhajó a tervek szerint október 5-én indul útnak, a fedélzetén Anton Skaplerov űrhajós, Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező-producer fog utazni. Oleg Artyemjev űrhajós, Aljona Mordovina színésznő és Alekszej Dugyin operatőr pedig a tartaléklegénység része lesz.

A Kihívás munkacímű játékfilm lesz az első alkotás, amelynek néhány jelenetét a világűrben fogják forgatni. A filmet Oroszországban készítik, rendezője a Szaljut-7 című 2017-es űrakciófilmet jegyző  Klim Sipenko lesz, főszereplőként pedig a 36 éves Julija Pereszild orosz színésznőt láthatjuk, aki május óta űrkiképzésben vesz részt. A történet szerint a színésznő egy orvost játszik majd, akinek váratlanul a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) kell utaznia, hogy megmentse egy űrhajós életét.

Októberben az ISS-re látogat Tom Cruise és Doug Liman is, akik a NASA és Elon Musk közreműködésével szintén az űrben fogják leforgatni legújabb filmjüket.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?