Megállíthatatlanul tör előre a Xiaomi

A Xiaomi bevételi rekordokkal zárta a második negyedévet, a globális okostelefon-szállítások rangsorában pedig a dobogó második fokára léphetett fel. 

Már a nyáron közzétett piackutatási eredmények is igazolták, hogy különösen az okostelefonok szegmensében látványosan menetel előre a Xiaomi, Európában például már piacvezető szerepet vívott ki magának, de világszinten is a második legjobb eredményt produkálta a cég.


A kínai gyártó most végre 2021 második negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését is publikálta, és mondanunk sem kell, hogy a számok itt is igen meggyőzőnek mutatkoznak. A Xiaomi jelentése szerint a három hónapos időszak alatt (április, május, június) mintegy 87.8 milliárd jüan bevétel folyt be, ami az előző év ugyanezen időszakához képest 64 százalékos növekedést jelent. A cég ezzel mind a teljes bevétel, mind a bővülés mértékét nézve egy minden korábbit felülmúló negyedévet produkált.

A teljes bevétel mellett a cég nettó nyeresége is növekedett: az előző évhez mérten 87.4 százalékos növekedést felmutatva 6.32 milliárd jüan profitra tettek szert.

A Canalys piackutató cég második negyedévre vonatkozó jelentéséből kiderült, hogy a Xiaomi már az Apple-t is megelőzte az okostelefonok globális piacán, így jelenleg a Samsung mögött a dobogó második fokán áll a kínai gyártó.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?