Szeptember 15-én debütál a hírek szerint a GoPro Hero 10 Black akciókamera, amelyről szinte minden részlet kiderült mostanra. 

Az utóbbi napokban megindultak a szó-beszédek a GoPro következő akciókamerájáról, a Hero 10 Blackről, majd közel minden ki is derült róla rövid idő alatt. Roland Quandt úgy tudja, hogy az új modell alapvetően megtartja az előd dizájnját, a változások belül lesznek.

Ebben a Hero 10 Blackben ugyanis már az új GP2 chip kap helyet, ami kétszer akkora teljesítményre képes, új hardverrel pedig kevés fény mellett is sokkal jobb teljesítményt nyújt majd. Elvileg a képstabilizáció is jobb lesz a HyperSmooth 4.0-nek hála.

Az új modell 23 megapixeles képeket és 5,3K-s videókat készít majd, 60 fps-sel. A 2,7K-s lassított videók 240 fps-sel készülhetnek. Az előbbi videókból 15,8 megapixeles képek nyerhetőek. A lencse speciális bevonatot kap a védelem és a tükröződéscsökkentés érdekében, a 2,27 hüvelykes érintőkijelző pedig érzékenyebb lesz, magasabb képfrissítéssel. A 132 fokos látószög kiegészítővel 155 fokra bővíthető, a Hero 9 kiegészítői pedig mind támogatottak lesznek. A 153 grammos Hero 10 Black szeptember 15-én debütál majd, 540 eurós vételárral.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: DigitalCameraWorld, WinFuture