Kártyadatokat akarnak megtudni olyan kamu sztorival, hogy épp most próbálták lehúzni a kártyáról a pénzt illetéktelenek. Éberség! 

MINDENKI LEGYEN RÉSEN! Megint próbálkoznak a telefonos csalók, ezúttal az OTP ügyfeleket próbálják lehúzni. Egy ismerősünk pont most kapott egy hívást a +36 1 367 6096 számról, és a vonal túlvégéről Nagy Anita azzal az infóval sokkolta, hogy pont most próbáltak leemelni egy kerekebb összeget a kártyájáról. Adategyeztetés címen egy csomó személyes információt akart megtudni, és idővel nyilván a PIN kódig is eljutottak volna.

otp telefonos csalás

Szerencsére a barátunk gyanút fogott, és közölte, hogy ezeket egy OTP munkatársnak tudnia kéne, mire azonnal rátették a telefont. Bement egy fiókba, és tisztázta, hogy még nem történt semmi gond a számlájával, de ez a sztori sokkal rosszabbul is elsülhet. Ha valaki nem ennyire gyanakvó, naivabb vagy csak egyszerűen megrémül, akkor bizony könnyen pórul járhat. Erről a számról egyébként női és férfi hang is próbálkozik, szóval valami komolyabb akcióba kezdhettek. Aki OTP-s figyeljen, ha pedig valakinek vannak OTP-s ismerősei szóljon nekik rögvest, hogy figyeljenek erre oda. Szurokba kéne mártani az ilyen görényeket!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!