A prémium hangeszközeiről híres Sonos bemutatta az új, második generációs Beam hangprojektort, amely a tavaly debütált Arc hangcucchoz hasonlóan szintén támogatja a Dolby Atmos hangformátumot. 

Az újgenerációs Sonos soundbar a dizájn és a csomagolás terén két kisebb változáson esett keresztül 2020-ban piacra dobott elődjéhez képest: ugyan a Beam továbbra is a tv elé helyezhető vagy egyszerűen a falra rögzíthető, az előlapi rács immár perforált polikarbonátból készül, amely a gyártó ígérete szerint jobb hangzást biztosít, másrést az új Beam fenntartható csomagolással érkezik, beleértve a prémium minőségű, bevonat nélküli kartonpapírt, a 97%-ban fenntartható papírból készült dobozt és az egyszer használatos habszivacsot.

A Sonos azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban még ebben az évben megérkezik kínálatába az Ultra HD és Dolby Atmos Music az Amazon Music-on keresztül, így a hallgatók a magasabb minőségű streamelt zenét és a magával ragadó 3D hangzást is élvezhetik. A hangprojektor a Trueplay funkcióval is finomhangolható, amely érzékeli és hozzáigazítja a hangszóró hangját a falakról és bútorokról visszaverődő hanghoz.

sonos beam
Fotó: Sonos

A továbbfejlesztett Beam emellett kompatibilis a tévé HDMI eARC-jával is, továbbá a Sonos alkalmazással, a meglévő tv távirányítóval, több hangasszisztenssel, Apple AirPlay 2-vel vagy zeneszolgáltató alkalmazásokkal is vezérelhető.

A Beam (Gen 2) világszerte október 5-től lesz elérhető 449 dollárért (179 990 forintért), az előrendelés már most megnyílik a Sonos.com oldalon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!