Innovatív fejlesztést tesz világszerte elérhetővé a Microsoft, mellyel a felhasználók jelszó megadása nélkül, alternatív módon is bejelentkezhetnek a rendszerben készített fiókba. 

A redmondi vállalat még az év elején tette lehetővé a céges ügyfelek számára, hogy jelszó megadása nélkül is beléphessenek a Microsoft-fiókjukba. Ez a megoldás a vállalati szintű fiókok után most a lakossági felhasználóknál is elérhető lesz, így mostantól más hitelesítésre alkalmas eszközzel, például egy applikáció segítségével bárki könnyedén és biztonságosan bejelentkezhet a rendszerben készített fiókba – írja az Engadget.

A Microsoft közlése szerint a bejelentkezés olyan alternatívákkal fog működni, mint a Microsoft Authenticator, a Windows Hello, vagy az SMS-ben/e-mailben küldött azonosítás. A jelszómentes módszer használatához le kell tölteni a Microsoft Authenticator alkalmazást, össze kell kapcsolni a használatban lévő, aktív Microsoft-fiókkal, a jelszómentes fiók alatt ki kell választani a Bekapcsolás lehetőséget, majd követni az app utasításait. Ezt követően olyan szolgáltatások válnak jelszó nélkül is elérhetővé, mint a OneDrive, az Outlook, a Microsoft Családbiztonság, illetve az Xbox Series X/S konzolok esetében is eltűnik a jelszóval történő azonosítás.

A Microsoft elmondása szerint bár egy jól megválasztott jelszóval a saját és vállalati adatainkat is biztonságban tudhatjuk, az alternatív azonosítási módszerek egy fokkal még megbízhatóbbak, és kényelmesebb is a használatuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!