Szuper kényelmi funkcióval bővül a Microsoft böngészője

A Microsoft egy új funkciót fejlesztett, melynek köszönhetően pofonegyszerű lesz a weboldalak pdf-be való mentése az Edge böngészőben. 

A Microsoft Edge böngészőben már eddig is volt lehetőség arra, hogy egy weboldalt, online cikket pdf formátumban lementsünk, ám ez igen körülményes és időigényes feladat volt. Ebben kíván most segítséget nyújtani a redmondi vállalat fejlesztése, melynek köszönhetően az egész folyamat gyorsan és egyszerűen, néhány kattintással is megoldhatóvá válik.


A Techdows szivárogtatása szerint a jelenleg még csak tesztfázisban lévő funkció a megszokott nyomtatásos út helyett a jobb egérgombos megoldással lesz elérhető, úgy mint például a Save as (Mentés másként) vagy a Print (Nyomtatás) lehetőségek. Az anyagok pdf-be való mentésével tehát mindössze annyi a teendő, hogy a Save as PDF (Mentés PDF-ként) menüpontra kattintunk, majd a felugró párbeszédablakban megadjuk, hogy hová és milyen néven mentse az Edge az oldal pdf változatát.

 microsoft edge pdf
Fotó: Techdows

Az oldal értesülései szerint az újdonság az októberre várt Edge 95-ös verziójával együtt érkezhet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?