A Vodafone elkezdi autóflottája korszerűsítését, melynek keretében első lépéseként 106 darab ŠKODA Octavia IV plug-in hibrid gépjárművet vett át a cég a Porsche Hungaria-tól.

A vállalat az elmúlt években több, a fenntarthatóság jegyében született intézkedést is bevezetett, melyek közül a legjelentősebb, hogy a szolgáltató június vége óta európai működésének energiaellátását 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. Mindezt az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette elsőként 2020 októberében.

A környezettudatos magatartás részeként a vállalat elköteleződött aziránt, hogy a következő időszakban a teljes, összesen több mint 400 autóból álló hazai gépjárműflottáját környezettudatos autókra cseréli, melynek első lépéseként 106 db plug-in hibriddel bővül a flotta. A most átadott ŠKODA Octavia IV plug-in hybrideket a Porsche Hungaria-tól vették át a Vodafone munkatársai, és a 106 db Skoda Octavia IV-n túl további 60 környezettudatos gépjármű, köztük plug-in hibridek és tisztán elektromos autók érkeznek a következő év elejéig a Vodafone flottájába. A Vodafone Magyarország lokális vállalása, hogy 2025-re a cég teljes autóflottája környezettudatos járművekből áll majd.

Fotó: Vodafone

A telekommunikációs vállalat még tavaly ősszel jelentette be, hogy a cég karbonlábnyomát nettó nullára csökkentik, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatára is kiterjesztik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!