Szívproblémákat is vizsgál az Oppo okos órája

Befutottak a renderelt képek az Oppo Watch 2 ECG Edition okosóráról, ez a július végén bemutatott modell különleges változata. 

Az eredeti Oppo Watch még 2020 elején debütált, később, szeptemberben pedig jött belőle egy különleges, ECG Edition modell is, értelemszerűen ez alkalmas volt az EKG mérésére. Az Oppo Watch 2 névre keresztelt folytatás idén július végén jött, de EKG-szenzor abban nem volt.


Az Oppo most ugyanazt a trükköt játssza el, Evan Blass forrásai szerint ugyanis készül már az Oppo Watch 2 ECG Edition – erről pedig renderelt képanyagai is vannak már. Azt sajnos senki nem tudja viszont, hogy ez vajon elérhető lesz-e globálisan.

Ez pedig azért is kérdés, mert az EKG-hoz bonyolult szenzorok kellenek, és minden egyes országban engedély is. Éppen emiatt a funkció csak néhány prémium eszközön működik. És értelemszerűen egyetlen okosórás funkció sem helyettesít egy orvosi eszközt vagy vizsgálatot.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Evan Blass

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?