A Microsoft október 5-ére ígérte új operációs rendszerének indítási dátumát, így egyre aktuálisabbá válik a kérdés, hogy a számítógépünk vajon elbírja-e az új rendszert. 

A redmondi vállalat a Windows 11 leleplezésével egyidőben egy PC állapotfelmérő programot is bemutatott, amellyel már előre leellenőrizhetjük, hogy a gépünkre frissíthető lesz-e az új operációs rendszer. A PC Health Check azonban már az indulásakor is használhatatlan volt, rendszerint még az erősebb hardvereket is gyengének ítélte, és minden magyarázat nélkül csak annyit volt hajlandó közölni a felhasználóval, hogy a PC nem kompatibilis a Windows 11-gyel.

A PC Health Check azonban nem búcsúzott el teljesen, a Microsoft ugyanis néhány nappal ezelőtt egy használható verzióval tért vissza, amely végre valóban segíti a felhasználókat annak ellenőrzésében, hogy Windows 10 PC-jük frissíthető-e az új verzióra.

A segédprogram ide kattintva tölthető le, majd ha ez megtörtént, már csak le kell futtatni a programot, amely kiírja majd, hogy a PC-n megy-e a Windows 11. Ha esetleg nem, a rendszer azt is tételesen jelzi majd, hogy mely hiányosságok miatt hibádzik a dolog.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!