A Twitter a napokban jelentette be, hogy lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy bitcoinnal támogassák kedvenc tartalomgyártóikat. 

A mikroblog-szolgáltatás még májusban vezette be tesztjelleggel az USA-ban a Tips névre keresztelt borravaló funkciót, amely nemrégiben egy új lehetőséggel lett gazdagabb, mostantól ugyanis nemcsak fiat pénzben, de bitcoinban is utalhatjuk az összeget a tartalom-előállítóknak. Az iOS felhasználók számára már az előző héten elérhetővé vált az új funkció, az androidosok pedig az elkövetkezendő hetekben kapják majd meg – adta hírül a CNBC.

A bitcoin küldés a Strike nevű szolgáltatáson keresztül történik, és kizárólag bitcoinnal működik, tehát más kriptovalutát nem lehet küldeni, és ami még ennél is fontosabb, hogy csakis az Egyesült Államokban (kivéve Hawaii és New York) és El Salvadorban érhető el az új funkció.

A vállalat alapítója, Jack Dorsey egyébként a kriptopénz elkötelezett híve, néhány hónappal ezelőtt maga jelentette be, hogy bitcoin bányászatba kezd, sőt még azt is mondta, hogy szerinte a bitcoin hozhatja el a világbékét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!