The Key: áprilisi tréfa volt csupán, de valóság lett belőle

Egy áprilisi tréfa akkor igazán jó, ha az ember nem tudja eldönteni, hogy kamu-e vagy sem. De alakulhat úgy is, hogy annak indul, aztán The Key lesz belőle. 

Az évek folyamán egy halom olyan áprilisi tréfa jött szembe, amiről elsőre is sütött, hogy valótlanság, de szép számmal akadt, amire azt mondtuk, de kár, hogy csak egy vicc. Ilyen volt a „The Key” is, ami a „másolás-beillesztés” funkciót hivatott megkönnyíteni. Elég széles tömeg gondolta úgy, hogy de jó volna, ha tényleg lenne egy ilyen háromgombos megoldás, így aztán a Stack Overflow meghozta azt a döntést, hogy a „tréfa” státuszt ideje „megvásárolható”-vá tenni.


Kép: Techeblog

A „The Key”-t Cassidy Williams, a mechanikus billentyűzetek szenvedélyes rajongója tervezte, és a Drop, egy egyedi billentyűzetekre specializálódott startup cég küldte gyártásba. A termék annyira népszerű lett, hogy azonnal elfogyott, így aki szeretné megvenni, annak várnia kell a 29 dolláros eszközre. A dobozból kivéve három billentyűt láthatunk, amelyek a „ctrl”, „c” és „v” billentyűként működnek. A számítógéphez való csatlakoztatáshoz egy USB-C-USB-A kábel is jár, de azoknak a felhasználóknak, akiknek csak USB-C portja van, saját adapterről kell gondoskodniuk. A gyártó úgy döntött, hogy a bevételt a digitalundividednek adományozza, ami egy nonprofit szervezet. Küldetése, hogy adatok gyűjtésével az innovációt, és a technológia segítségével a gazdasági növekedést segítse.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?