Ez nem egy gagyi kulcstartó dísz, hanem egy működőképes mini játékgép!

Egy Raspberry Pi Pico hajtja a Thumby névre keresztelt apró retrókonzolt, ami épp úgy fest, mint egy Nintendo Game Boy. 

Ha valaki azt hitte, hogy tudja mi az a kompakt kézikonzol, ideje újragondolnia a dolgot. Itt van ugyanis az egyik Kickstarter-kampány az utóbbi időből, a Thumby. Ez egy igen kompakt retrókonzol, talán az egyik legkisebb a világon.


A Raspberry Pi Picóra építkezik, értelemszerűen inkább érdekesség, mintsem vérbeli gamereszköz. Az apróságra mindenesetre került öt klasszikus játék, többek között a Tetris, Asteroids és a Snake mása. A 2 MB tárhelyre további játékok is férnek akár. Az OLED-kijelző 72 x 40-es felbontású, újratölthető, 40 mAh-s akkumulátor is van alatta.

Nem csak ezek a számok sokkolóak. A Nintendo Game Boyt idéző Thumby elképesztően kicsi, 29,5 x 18 x 8,5 mm-es az egész, így elfér zsebben, kulcstartón is. Tényleg az egyik legkisebb mikrokonzol. Három színben létezik, de persze mint minden közösségi finanszírozási projektnél, itt is vannak kockázatok.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Kickstarter

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?