Újabb ember köszönheti az életét az Apple okosórájának

Az Apple Insider szerdán osztotta meg annak a 24 éves fiatal férfinak a történetét, akinek jó eséllyel az Apple Watch esésérzékelője mentette meg az életét. 

Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy az almás kütyü életet ment: vagy azzal, hogy egy korábban diagnosztizálatlan betegségre hívja fel a figyelmet, vagy azzal, hogy vészhelyzetben segítséget hív. A legújabb sztoriért Szingapúrba kell elutazni, ahol egy Muhammad Fitri motoros szorult segítségre, miután szeptember 25-én egy furgon elgázolta.


Mivel a tettes elhajtott a helyszínről, és az utcán sem tartózkodott senki, hogy az ájult férfinak segítséget hívjon, az esethamar tragédiába torkolhatott volna, ha nincs ott az okosóra. A Mothership értesülései szerint a Apple Watch érzékelte az esést, és azonnal riasztotta a sürgősségi kontaktot, majd miután teljesen mozdulatlannak ítélte a férfit, végül a mentőket is kihívta.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?