Új gomb érkezett az App Store áruházba, még biztonságosabb lehet a letöltés

A felhasználóknak hamarosan arra is lehetőségük nyílik, hogy közvetlenül jelentsék a gyanúsnak tűnő alkalmazásokat az App Store áruházban.

Ugyan az Apple igyekszik felvenni a harcot a problémás alkalmazásokkal szemben, mégis időről időre előfordul, hogy kártékony kódokat tartalmazó appok bukkannak fel az App Store-ban. Az almás cég most egy új funkció bevezetésével igyekszik elejét venni a veszélyes programok terjedésének, megjelent ugyanis egy új gomb, amellyel a felhasználók gyorsan és egyszerűen jelezhetik az internetes áruház gyanúsnak tűnő appjait.


A Report a Problem nevű gombra rákkatintva egy legördülő menü jelenik meg, ahol a felhasználónak a Report a scam or fraud opcióra nyomva közvetlenül is lehetősége nyílik arra, hogy jelentsék a gyanúsnak talált alkalmazást.

Amint arra a The Verge is rámutat, az iOS 15 megjelenéséig csak igen komplikált módon lehetett jelenteni a problémásnak ítélt programokat, ráadásul csak azoknak volt erre lehetőségük, akik már fizetettek az alkalmazásért, tehát lényegében bedőltek az átverésnek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?