Csak Európában 10 000 embert vesz fel a Facebook, hogy gigantikus terve, az alternatív valóságra épülő metaverzum megvalósulhasson.  

A metaverzum a Facebook valaha volt legambiciózusabb projektje, amely lényegében egy virtuális világot takar, ahova az emberek VR-eszközök segítségével léphetnének be. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint a metaverzum maga lesz a testet öltött internet, amelyben a felhasználóknak egy digitális, második élet megélésére is lehetőségük nyílik, ahol többek között játszhatnak, beszélhetnek és dolgozhatnak is.

Az utópiába (vagy disztópiába?) illő terv megvalósításához azonban dolgozókra is szüksége van a Facebooknak. Ennek érdekében a BBC információ szerint csak az Európai Unióban 10 000 dolgozót venne fel a cég, akik segítenék a digitális élet kiépítését.

A metaverzum már csak azért is előnyös Zuckerberg számára, mert segít elterelni a figyelmet a közelmúlt nagy botrányairól. Szeptember közepén a The Wall Street Journal tulajdonába jutott egy igencsak érdekes kutatás, amelyből nyilvánvalóvá vált, hogy a Facebook régóta tisztában van vele: a vállalat ernyője alá tartozó Instagram negatív hatással van a tinédzserekre. Mint később kiderült, a felmérés eredményeit a Facebook korábbi alkalmazottja, Frances Haugen szivárogtatta ki, aki a szenátusi meghallgatásán is súlyos vádakkal illette a céget, többek között azzal, hogy a Facebook számára fontosabb a pénz, mint a társadalom.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!