Egy Reddit-felhasználó töltötte fel az internetre azt az igencsak különös képet, amelyen egy titokzatos, fekete sziget látható. 

Számtalanszor előfordult már, hogy megmagyarázhatatlan, furcsa, esetleg egyenesen ijesztő dologra bukkantak az internetezők a Google Térképen, miközben épp a részletes utcaképben vagy a műholdas felvételek között böngésztek. A legújabb ilyen sztori egy Reddit-felhasználóhoz köthető, akinek a napokban egy valóban furcsának tűnő, kisatírozott szigetet sikerült felfedeznie a térképen.

A dolog már csak azért is érdekes, mert a Google csak igen ritka esetekben satíroz ki egy-egy műholdfelvételt, többnyire csak katonai támaszpontok, légitámaszpontok és nukleáris létesítmények esetében kerül erre sor, így rögtön adódik a kérdés, hogy a talált szigetnél vajon miért volt erre szükség. Természetesen a fórumozók is beszálltak a találgatásokba – felmerült többek között a Lost sorozat helyszínéül szolgáló sziget és az 51-es körzet is –, mígnem az egyik felhasználónak végül sikerült megfejteni a rejtélyt.

google térkép sziget
Fotó: Reddit

A Google Térképen talált elsatírozott sziget nem más, mint a Csendes-óceán közepén, Dél-Amerika és Ausztrália között található Vostok-sziget, amely a Kiribatihoz tartozó Line-szigetek része, és teljesen lakatlan. Arra továbbra sincs hivatalos magyarázat, hogy a szigetet miért satírozták ki, de a felhasználók nagy része szerint vagy renderelési problémáról van szó, vagy egyszerűen csak arról, hogy rossz minőségű lett a műholdfelvétel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!