Ha gond van a vezetékes internettel, a 4G lehet a megoldás

A TP-Link legújabb Mesh Wi-Fi rendszere képes kiterjeszteni a bejövő internet Wi-Fi jelét egy bármekkora lakás minden pontjára, de ennél sokkal többre is képes. Ha ugyanis kiesik a bejövő internet szolgáltatás, képes azt pótolni a beépített 4G modeme segítségével – amihez természetesen szüksége van egy SIM-kártyára és a megfelelő előfizetésre is.

A TP-Link Deco-X204G egy a gyártótól szinte már megszokott, hengeres, fehér készülék, ugyanolyan, mint a többi, TP-Link Mesh modem. A különbség annyi, hogy ezen nem két, hanem három Ethernet port található, emellett egy SIM foglalat és két antenna-csatlakozó található rajta egy rejtett kis ajtó mögött. Ezekre akkor van szükség, ha nem tudjuk, vagy nem szeretnénk az eszközt úgy elhelyezni, hogy a lehető legjobb térerő közepén ücsörögjön. Ekkor egy külső antennát is csatlakoztathatunk rá, ami markánsan megnöveli a vételi minőséget.


TP-Link Deco X204G
Íme a csatlakozó kínálat.

A SIM kártya segítségével pedig a 4G mobilhálózat segítségével is elláthatjuk internettel a lakásunkat, ha a vezetékes internet éppen akadozik, vagy leáll. Ekkor a router képes arra, hogy a kiesést érzékelve automatikusan átváltson mobilkapcsolatra és a megfelelő 4G szolgáltatás birtokában mi észre sem vesszük többé, ha kihagy a net.

Telekre, nyaralóba vagy más ideigelenes tartózkodási helyünkre is jól jöhet ez a készüléke a mai kedvező mobilinternet csomagokank köszönhetően.

A beüzemelés a TP-Link Deco app segítségével pofonegyszerű, ha letöltjük a mobiltelefonunkra a gyártó mobilapplikációját. Ez ugyanis magyar nyelven lépésről lépésre végigvezet a beállítás teljes folyamatán és ha ez kész, azt is megmutatja, hogyan kapcsolhatunk a rendszerbe egy-egy új állomást.

TP-Link Deco X204G
Ennyi az egész.

Ugyanis a Deco-X204G egy Mesh rendszer részét képező készülék is lehet, ha szükség van rá.

TP-Link Deco X204G
Így lehet például többféle Deco tulajdonságát kihasználva felpimpelni az otthonunkat.

Így pedig fokozottan hasznos kis darab lehet, összepárosítva a többi különböző TP-Link Deco készülékkel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?