Forza Horizon 5: Izgalommentes, de gyönyörű száguldás

Kipróbáltuk a vadonatúj Forza Horizon 5 játékot, ami kegyetlen jól néz ki, szórakoztató, óriási, de néha kicsit gyerekes.

Az open world autós játékok egyik hercege új epizóddal bővült, hiszen megjelent a Forza Horizon 5. Két teljes napja játsszunk vele, úgyhogy van már némi elképzelésünk arról, hogy milyen. Kezdjük a lényeggel: A játék továbbra is óriási szabad terület bejárását engedi.


forza horizon 5

Gyakorlatilag oda megyünk ahova akarunk, olyan verdával, amivel akarunk. Van egy rakat feladat (sebesség, időfutam, sima futam, trükközés, eljutni helyekre stb.) amiket meg lehet csinálni, így unatkozni jó eséllyel senki sem fog. Több, mint 500 verdával lehet csapatni a játékban, amelyek tunningolhatóak, állíthatóak, és persze egy csomó mindenben különböznek egymástól.

forza horizon 5

Az irányítás kontrollerrel is rendben van, de ilyenkor azért be kell kapcsolni a rásegítéseket. Viszont kormánnyal és pedállal nagyon állat lehet, sajnos arra még nem volt érkezésünk. A grafika sújtóan király, 4K felbontás HDR támogatással, 60 FPS mellett egy Xbox Series X-en elég király látványvilágot eredményez. Képi hibák nincsenek, akadozás nincs, szaggatás nincs, fagyás nincs. A hangok is egészen rendben vannak, bár az tény, hogy mondjuk nem tudom pontosan, hogy hogyan röfög egy Ferrari a valóságban, de valahogy ilyennek képzeltem. Ebből fakadóan a hangulat is rendben van, viszont a játékmenet, meg az egész körítés kicsit gyermekded.

forza horizon 5

Egy képzeletbeli autós fesztivál körül zajlanak az események, van egy csomó hót felesleges külsőség, például, hogy a karakterünk milyen hacukát hordjon, de az igazi feszültség hiányzik. Nincs meg az, hogy az ember elront egy kanyart és vége van a világnak, hiszen egymás után kapjuk a szuperautókat, bármennyiszer nekiugorhatunk egy-egy versenynek stb. stb. Az arcade jelleget erősíti, hogy az autókat nem lehet lezúzni, viszont cserébe egy vulkán tetejéről is leugrathatunk. Ráadásul állandóan jönnek az üzenetek, hogy ekkora meg akkora királyok vagyunk, és mindenki minket ünnepel, ami egy idő után kifejezetten fárasztóvá válik.

forza horizon 5

Szóval az igazi izgalom kicsit hiányzik, de a vezetési élmény és a hangulat nagyon szuper. Még nyúzzuk egy darabig, aztán a terveink szerint pár hét múlva beszámolunk arról is, hogy mennyire hamar lehet megunni, azaz milyen a szavatossága.

Kinek ajánljuk – Forza Horizon 5

  • Szeret száguldozni
  • Imádott matchboxozni
  • Fontos a lenyűgöző grafika

Kinek nem ajánljuk – Forza Horizon 5

  • Szimulátor élményre vágyik
  • Szereti a komoly kihívásokat

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Grafika
    (5)
  • Irányítás
    (4.5)
  • Kihívás
    (3)
  • Hang
    (4.5)
  • Hangulat
    (4.5)
4.3

Összegzés

A Forza Horizon 5: egy ízig vérig arcade autós játék. Hihetetlen járgányokkal, sokszor az irrealitás határát súrolva. A grafika, a hang és a hangulat remek, de lehetne egy kicsit több a feszültség.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?