A Sony PlayStation 5-jét is utolérte az alkatrészhiány

Visszafogta a PlayStation 5 gyártását a Sony, miután alkatrészhiány és logisztikai gondok merültek fel. 

A világjárvány hatásai önmagukban is megzavarták az ellátóláncokat számos iparágban, de egyesek jobban érzik ennek hatását, ahogy a chiphiányét is. Most a Sony látja kárát a dolgoknak, a PlayStation 5 gyártását ugyanis alkatrészhiány és logisztikai gondok miatt kénytelen volt visszafogni a cég. Pedig a PS5-ből eddig is nagyon nehéz volt szerezni a megjelenése óta.


A Bloomberg szerint a Sony erre a pénzügyi évére csökkentette a gyártást, vagyis márciussal bezárólag nem 16 millió PS5 készül csak, csak körülbelül 15 millió. Így persze még összejöhet a tervezett 14,8 milliós eladás.

A Sony gondjait állítólag az okozza, hogy a gyáraknak otthont adó fejlődő országokban egyenetlenek az oltások és azok elérhetősége, mindez pedig megbízhatatlan beszállítási láncot eredményezett. A Sony partnerei szerint még 2022-ben is nehéz lesz PS5-öt szerezni, a következő pénzügyi évre tervezett 22,6 milliós gyártási mennyiséget pedig hatalmas kihívásnak tartják.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Tom’s Guide, DualShockers

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?