A Skyworth azt állítja, hogy övék a világ első ilyen készüléke, de hát ez egyszerűen nem igaz.

Még el sem kezdődött a január elején startoló CES technológiai kiállítás, de a szervezők már egy csomó díjat kiosztottak. Hogy ennek mégis mi jó élet értelme van, azt ne kérdezze senki, az egész olyan, mint valami rossz bohózat, de azt már lehet tudni, hogy az egyik Innovációs Elismerést a Skyworth W82 nevű termék kapja.

skyworth w82

Ez egy 65 hüvelykes OLED készülék (LG Display a panelgyártó természetesen), amelynek készülékháza és ezzel együtt természetesen kijelzője is motorosan hajlítgatható. A görbület maximális mértéke 1000R, azaz olyan, mintha egy 1000 mm-es körből vágták volna ki a modellt, tehát meglehetősen merész ívelésről beszélhetünk. A cég szerint ez a 4K felbontású, 120 Hz-es készülék lesz a világ első transzformálható OLED tévéje, de ez egyszerűen nem igaz! Én a saját két szemeimmel láttam nagyjából öt éve egy hajlítható prototípus LG OLED televíziót a berlini IFA-n, és a dél-koreai vállalat tavaly is előrukkolt egy működőképes 48″-as készülék prototípusával. Az tény, hogy ez utóbbi modell az ígéretek ellenére nem került a boltokba, a Skyworth viszont nagyon fogadkozik, hogy a W82-t majd tényleg meg lehet venni.

Bár minden tiszteletem a kínai vállalaté, erre azért nem vennék mérget, hiszen a Skyworth nagyotmondó, huncut cég hírében áll. Tavaly például bejelentették, hogy jön a feltekerhető tévéjük, be is mutatták a táti szájú nagyközönség előtt, ám később kiderült, hogy egyszerűen csak átmatricáztak egy LG R1 feltekerhető OLED televíziót….. Árat a Skyworth W82 kapcsán nyilván még nem mondott senki, ha boltokba is kerül, biztos, hogy kegyetlenül drága lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!