Itt az első mini PC kínai processzorral

Már előrendelhető az első mini PC kínai processzorral: a Tianjin Phytium D2000 ARMv8 dolgozik benne. 

A Tianjin Phytium még az év elején mutatta be a kínai piac számára az ARMv8 magokkal ellátott D2000-es processzorát. Azóta nem sokat lehetett erről hallani Európában, most azonban mégis eljutott a chip a nyugati régiókba. A német Dragon Box már egy mini PC-be is beépítette a kínai processzort.


A 14 nm-es D2000 lapka 8-magos, DDR4-3200-as RAM-ot támogat. A kompakt mini PC-be 16 GB RAM-ot építettek, cserélhető, M.2 2280-as, 512 GB-os SSD-vel. Egy cserélhető Radeon RX 550 is van 2 GB VRAM-mal, hiszen a CPU-ban nincs integrált GPU.

A gépre jutott három USB 2.0, három USB 3.0, egy HDMI 2.0b port, gigabites Ethernet és audiocsatlakozó. A Dragon Box a mini PC-t irodai környezetbe és alkalmi játékosoknak szánja, alapból Ubuntu Kylin rendszerrel. Az ARM-alapú Windows persze telepíthető. A mini PC ára 560 eurótól indul, a kiszállítást december 17-én indítják.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Dragon Box, Pyra-handheld.com

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?