Sokan már eltemették, erre letarolta a Black Fridayt

Iszonyatosan pörögtek a használt termékek, és egy olyan kategória fogyott a legjobban, amit sokan már rég eltemettek. Tarolt a DVD!

A Vatera múlt héten megrendezett első Black Fridaye azért volt egyedi, mert a több tízezer különböző fekete pénteki akciós cikkek nagyobbik hányada használt termék volt. A legnagyobb számban pedig egy olyan technológiához kapcsolódó termékek pörögtek, amit a nagy gyártók mostanra gyakorlatilag eltűntettek a kínálatukból.


dvd

Ez pedig nem más, mint a…. DVD! Az idén huszonöt éves formátum nagyjából tizenöt éve volt életciklusának csúcsán, bár az Omdia piackutató cég becslései szerint idén is mintegy 300 millió darab DVD fogy majd világszerte. Ennek tükrében már nem meglepő, hogy az online piactéren a mai napig elég sok film cserél gazdát ilyen formátumban. A műsoros DVD-ket sok évtizedes használatra tervezték, így akkor is elő lehet venni az ezeken kiadott filmet, ha az adott alkotás épp eltűnik egy streamingszolgáltató kínálatából.

DVD-lejátszókat ugyanis továbbra is lehet venni akár újonnan is, bár tény, hogy már sokkal kevésbé vannak reflektorfényben, mint korábban.

Annak ellenére, hogy a DVD-n kiadott filmek képe kevésbé részletgazdag, mint a manapság elérhető HD/4K filmeké, még ma is sok olyan film van, amely csak ezen a régi típusú optikai lemezen érhető el, illetve gyakori, hogy az új kiadásokhoz új szinkron is készül, ezért a klasszikus verzió csak DVD-n érhető el. A Vatera fekete péntekén elsősorban a drámákat, a vígjátékokat és a sci-fi/fantasy alkotásokat keresték a vásárlók, és átlagosan bruttó 2 ezer forint körüli összeget költöttek ezekre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?