Figyelem, ilyen levelet küldenek az online csalók!

Olvasónk most kapott egy emailt, hogy van egy csomóóóó pénze Afrikában, úgy hogy nem is tudott róla. Milyen felelőtlen! Pörög az afrikai csalás továbbra is. 

Egy időben nagyon mentek az úgynevezett nigériai csalások, azaz amikor valaki kapott egy levelet egy nigériai herceg/ügyvéd/bankigazgató stb. nevében, hogy egy csomó pénzhez hozzájuthat, ha kicsenget egy kisebb összeget. Ez persze csak lehúzás, a hiszékenyebbeket szépen behúzzák a csőbe azzal, hogy mindig szükség van egy kis minimális befektetésre, de aztán már tényleg jön a Vagyon.


online csalás

Azt hittük, hogy ez a vonal elhalt mára, de úgy látszik van még úgy véli, hogy akadnak potenciális áldozatok Magyarországon is. Egyik olvasónk ugyanis most kapott egy ilyen levélkét, ami mindent összevetve egy nagyon mókás iromány. Mint látható, a valóságban egyébként nem is létező Central Bank of Africa munkatársától, Che Che (Csecse?) úrtól/hölgytől érkezett a dokumentum, aki figyelmeztette arra, hogy bizony az afrikai ügyvédje nem volt őszinte, és emiatt áll a pénze a bankban! Egy mestermű, nem is értjük Danit, hogy miért nem rohant, hogy megszerezze a pénzt :DD.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?