Súlyos vagyonokat költünk appokra

A SensorTower adatai szerint 2021-ben 133 milliárd dollárt költöttek el az emberek mobilos appokra. 

A SensorTower már ki is adta a 2021-re vonatkozó, éves jelentését a mobilos appok bevételeivel kapcsolatban. A jelentés alapján az emberek még több pénzt költöttek androidos és iOS-es appokra, mint tavaly.


Egészen pontosan 20 százalékkal nőtt az elköltött összeg, ami már 133 milliárd dollárt jelent. Az adatokat január 1. és december 31. közöttre vetítették ki. Az összeg nagyobb részét, 85,1 milliárd dollárt az Apple App Store-ban fizetik ki az emberek, itt 17,7 százalékkal nőtt a költekezés éves szinten. A Google Play Áruházban 23,5 százalékkal, 47,9 milliárd dollárra emelkedett. Az Apple alkalmazásboltja 1,8-szor több árbevételt termel.

Az appok telepítési száma 0,5 százalékkal emelkedett, a Play Áruházból 111,3 milliárd, az App Store-ból 32,3 milliárd telepítést számláltak. A legtöbbször a TikTok appot töltötték le, de a Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Telegram, Snapchat, Zoom, CapCut és Spotify is ott vannak a top 10-ben.

A legnagyobb árbevételt a TikTok termelte, ezen állítólag 2,3 milliárd dollárt költöttek el az emberek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: SensorTower

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?