Megtalálták Elon Musk kiköpött hasonmását Kínában

Elon Musk és az egyelőre meg nem nevezett, kínai férfi tökéletes hasonmásai egymásnak, kis túlzással élve akár ikertestvérek is lehetnének. 

Időről időre felbukkannak az interneten olyan hasonmások, akik valamennyire emlékeztetnek egy sztárra vagy ismert emberre, a most felbukkant kínai férfi azonban nem csak emlékeztet, hanem egyenesen döbbenetes hasonlóságot tanúsít a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk iránt.


A kínai férfiről készült videó rohamos sebességgel terjed a neten, ám egyelőre még nem derült ki, ki látható a felvételen, annyit tudni csupán, hogy a TikTok-hoz nagyon hasonló, Douyin nevű kínai platformra került fel. A rövidke videón az látható, hogy a Musk-alteregó az autója mellett áll, mond néhány szót, majd a kamerába mosolyog.

https://www.facebook.com/100063182311643/videos/322098289775411/

Érdemes megjegyezni, hogy a közösségi médiába felkerült felvétel deepfake is lehet, tehát nincs kizárva, hogy mesterséges intelligenciával manipulált videóról van szó. Tom Cruise-ról például már a 2020-as amerikai elnökválasztások előtt is töltöttek fel deepfake videókat, idén márciusban pedig több felvétel is terjedt róla a TikTokon, amelyeken egy, a sztárra megszólalásig hasonlító „személy” láható.

A Time magazin a 2021-es „év emberének” választotta Muskot, az indoklás szerint kevés embernek van nála nagyobb befolyása a földi életre, és potenciálisan a földön kívüli életre is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?