Vízi szörnynek tűnő lényre bukkantak a Google Térképen

Egy élénk fantáziával bíró Google Térkép-rajongó azt állítja, hogy megtalálta a Krakent, a skandináv mondavilág legendás vízi szörnyét. 

A Google Térkép autói és műholdas szerkezetei már sok furcsa, véletlenszerű pillanatot kaptak lencsevégre, melyek aztán csak arra várnak, hogy egy szemfüles internetező felfedezze őket. Ezúttal az Antarktisztól néhány mérföldre szúrtak ki egy vízi szörnynek tűnő alakot, amely a megtalálója szerint nem más, mint Kraken, másnéven Leviathán, a tengeri mondák veszélyes szörnyetege.


Egy BravenButler nevű felhasználó a Redditen (hol máshol) osztotta meg felfedezését az emberekkel. „Biztos, hogy nem én vagyok az első, aki ezt látja, de úgy néz ki, mint a Kraken” – írta posztjában. Hogy valóban a Kraken, vagy esetleg valami más látható a felvételen, azt mindenki fantáziájára bízzuk, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy jelenlegi tudásunk szerint a tenger mélyebb régióiban valóban találhatóak óriáskalmárok és óriáspolipok. A legendás tengeri fenevad egyébként egy hatalmas tintahalszerű lény, amely jellemzően a norvég és svéd mondavilág meséiben bukkan fel.

google térkép krakent
Fotó: Google Maps/ Reddit

Néhány napja egy B2-es lopakodó nehézbombázót is kiszúrtak a Google térképes szolgáltatásában. Az eset azért is különleges, mert ezeket a gépeket rendkívül nehéz észlelni, a lopakodó technológia célja ugyanis az, hogy a repülőgép még azelőtt, vagy akár anélkül támadhasson, hogy az ellenség észlelné.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?