Az iPhone 15 Pro mobilokban már SIM-tálca sem lesz

Egy brazil kiadvány forrásai szerint a 2023-as iPhone 15 Pro mobilokban már nem lesz fizikai SIM-tálca, az Apple eSIM-re vált. 

Az Apple jövőbeli iPhone készülékeivel kapcsolatban gyakran emlegetik, hogy örökre eltűnhet róla a töltőcsatlakozó, továbbá a fizikai gombok. Előbbivel egy-két kínai gyártó próbálkozott kevés sikerrel, utóbbiba az HTC és a Huawei is belebukott a hangerőgomb kapcsán. Az Apple persze már csak erőből is léphet hasonlót. Brazil források szerint 2023-tól kezdve a Pro modellekből például száműzik a fizikai SIM-tálcát.


Így az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max mobilokba már nem lehet majd fizikai SIM-kártyát tenni, azok kizárólag eSIM-mel üzemelnének. Ebből viszont kettőt is támogatnának a készülékek.

Persze lesznek olyan országok, ahol ezekből a modellekből is muszáj lesz normál tálcás változatot biztosítson az Apple, az eSIM szolgáltatás ugyanis nem mindenhol elérhető. Sokak szerint ez azonban egy valószínű lépés a töltőcsatlakozótól és gomboktól mentes iPhone-ok felé. Persze 2023-ig még bármi változhat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: IGN, Independent

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?