8K-s mozit varázsol a BMW a hátsó ülésre

A Tesla mindenféle kijelzője valóban nagyon király, de ha igazi moziélményt szeretnénk, kénytelenek leszünk bemenni egy BMW szalonba.

Közeledik az 5G, és vele együtt az eddig elképzelhetetlen sebességű adatáramlás, ami annyit tesz, hogy akár 8K-ban is tudunk majd mozizni. Sőt, akár egy autó hátsó traktusában is megtehetjük mindezt, amiről a BMW úgy gondolta, legyen így. Egyszerűen fogalmazva arról van szó, hogy egy 5G-vel összekapcsolt, 31 hüvelykes, 32:9-es formátumú, akár 8K felbontású, smart TV funkciókkal ellátott panoráma kijelzőt rak néhány hamarosan megjelenő csúcskategóriás modelljének hátsó üléséhez.


A gyártó az Amazonnal is együttműködik annak érdekében, hogy a Fire TV élményt teljes mértékben integrálják a Theatre Screen rendszerbe. Így az utasok könnyedén streamelhetnek videókat, hallgathatnak zenéket és nézhetnek letölthető műsorokat útközben. A My Mode Theatre aktiválásakor a BMW Theatre Screen aláereszkedik a tetőkárpitról, miközben egy Hans Zimmer által írt bevezető téma hallható, ami pontosan abban a pillanatban ér véget, amikor a képernyő a helyére záródik.

Annak érdekében, hogy a privát mozizást ne figyeljék idegen szempárok, a redőnyök is automatikusan leereszkednek, miközben a jármű hátsó részében a környezeti világítás elhalványul, hogy az se legyen zavaró tényező. Amennyiben nem megfelelő a betekintési szüg, és állítani kell rajta, mindez egy gombnyomással megtehető a képernyőn lévő kezelőszervek segítségével. Tekintve, hogy nem csupán az autóba integrált, de úgy egyáltalán maga az 5G is éppen csak terjedőben van, ezen autósmozis megoldás szélesebb körű kiteljesedésére még várni kell. Ettől függetlenül nem lehet rossz élmény, kérdés, milyen hatással van mindez a vezető figyelmére.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?