Durva AR-headsettel szállhat be a piacra az Apple

Úgy néz ki, hogy egy MacBook Pro töltőadaptere kell majd az Apple kiterjesztett valóságra építő headsetéhez. 

Ming-Chi Kuo nemrég arról adott hírt a befektetőknek, hogy tudomása szerint az Apple a MacBook Pro 14 laptop 96 wattos tápegységét használná a közelgő AR-headsetjéhez. Ennek az oka az, hogy egy 4 és egy 5 nm-es processzorpáros kerül az eszközbe.


Az erős töltő azért kell, mert nagy teljesítménnyel rendelkezik majd a headset, és feltehetően gyorsan tankolja majd fel az akkumulátorát.

Kuo jelenlegi jóslatai szerint az Apple 2023-ban 3 millió AR-headsetet szállít majd le, 2024-ben már 8-10 millió találhat gazdára, míg 2025-ben 15-20 millió fogyhat. Érdekes jóslat ez, figyelembe véve, hogy garantáltan drágább lesz a headset az új iPhone-oknál, amelyek ára már is így igen magas.

Kuo szerint a siker hátterében az áll majd, hogy az Apple 2-3 év előnnyel veri majd a konkurenciát, és olyan felhasználói élményt nyújt majd, amit senki más. Korlátozott darabszámban már idén elkezdődhet az értékesítés. Nagy kérdés, hogy mindenki rákattan majd az Apple újdonságára, vagy nem. Elvégre a metaverzumok kapcsán jól látszik, sokan nem kérnek a tech cégek által erőltetett, Mátrix-szerű, virtuális létből, munkából, szórakozásból, tulajdonból…

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Wccftech

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?