Már a kapuban van a sci-fibe illő okoskontaktlencse

A Mojo Vision által fejlesztett okoskontaktlencse képes az adatokat a felhasználó orra elé vetíteni, ezzel egészen új korszakot nyitva a viselhető okoseszközök történetében. 

A Mojo Vision okoskontaktlencséről a 2020-as CES-en lehetetett először komolyabban hallani, és most nagyon úgy tűnik, hogy néhány éven belül akár a megvalósításig is eljuthat a sci-fibe illő okoseszköz. A TechCrunch arról számolt be, hogy a startup a közelmúltban számos új megállapodást kötött, többek között az Adidas sportszergyártóval, de a partnerek között van több más fittneszcég is, úgy mint a Trailforks, a Wearable X, a Slopes és a 18Birdies.


A cég közlése szerint a jelenleg is fejlesztés alatt álló okoskontaktlencse hatékonyan segítené a sportolókat az edzés során, hiszen az eszköz anélkül vetít adatokat a felhasználó látóterébe, hogy annak el kellene fordítania a fejét a kijelző irányába.

A termék megvalósításához még sok technikai kihívásnak kell megfelelni, de az alapvető elképzelés az, hogy egy microLED-kijelzőt építenek a kontaktlencsébe, amelynek képét egy szintén beépített miniprojektor vetítené a felhasználó szeme elé.

Nem a Mojo Vision az egyetlen, aki hasonló technológiát fejleszt, többek között a Sony, a Samsung és az Apple is aktívan munkálkodik ezen a területen. Korábban a Google is megpróbálkozott egy vércukorszintet folyamatosan mérő kontaktlencse kifejlesztésével, ám mint utólag kiderült, könnyből nem mutatható ki megbízhatóan a vércukorszint.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?