Felmosni is tud afelső kategóriás álló porszívó! Kipróbáltuk, hogy mit tud a Philips 8000 Aqua Plus. Teszt!

Álló porszívók

Az ilyen masinák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Akkumulátorról működnek, a tárolásuk egyszerű, és a jobb darabok akár morzsaporszívóként is bevethetőek, sőt már megjelentek azok a modellek is, amelyek felmosásra is alkalmasak. A Philips 8000 Aqua Plus pont egy ilyen termék, ami papíron sokat ígért, de megnéztük, hogy mit tud a valóságban.

Philips 8000 Aqua Plus
Kialakítás

A Philips 8000 Aqua Plus felső részén található egy motor és a portartály, amelyről leválasztható a hosszabbító cső. Az itt lévő csatlakozó kompatibilis a termék összes egyéb tartozékával, és e megoldásnak köszönhetően egy kézi- vagy morzsaporszívóként is használható.

Súly/kényelem

A kéziporszívó súlya 3 kilogramm, ami azt jelenti, hogy egy idős ember, vagy gyerek olyan komfortosan már nem tudja használni, de ez az összes hasonló jellegű termékről elmondható. Ha viszont álló porszívóként használják, akkor a tömeg egy része a padlóra/szőnyegre támaszkodik, és erőkifejtés csak a tologatásához szükséges. Tapasztalataink szerint kényelmesen használható egy hosszabb takarítás során is. A dobozában található egy falikonzol, ami stabilan tartja, így függőlegesen is egyszerűen és stabilan tárolható.

Philips 8000 Aqua Plus

Tartozékok/sokoldalúság

A termék dobozában található a már említett hosszabbító mellett egy-egy 360 fokos általános szívófej, hosszú réstisztító szívófej, puha kefés szívófej, standard fúvóka, nedves törlést (felmosást) biztosító szívófej és egy mini turbókefe. Ezek egyszerűen és stabilan rögzíthetőek az eszközre, és segítségükkel bármilyen otthoni takarítási feladat hatékonyan elvégezhető.

Philips 8000 Aqua Plus
Lámpa

A 360 fokos általános szívófejen található 3 LED fényforrás is, amely nagyon hasznos extra. Megvilágítja a sötét részeket is, és úgy általában felhívja a szennyeződésekre a figyelmet, így látszik, hogy hol kell bevetni az eszközt.

Kezelés

A termék fogantyúján található egy kezelőpanel, amellyel a teljesítmény szabályozható. Emellett itt található egy LCD panel is, amely jelzi, hogy mennyi kraft van még az akkumulátorban.

Portartály

A termék porzsák nélküli, ami költségtakarékos megoldás, és megkíméli a felhasználót attól, hogy a porzsák után rohangáljon. A tartály egyszerűen tisztítható, és az íves kialakításnak köszönhetően nincsenek olyan nehezen elérhető részek, amelyekben megragad a kosz. A kapacitása 0,6 literes, ami nem tűnik túl soknak, viszont az erős motor tömören összetömöríti benne a szennyeződéseket. A tapasztalataink szerint egy 50-60 négyzetméteres lakást két alkalommal lehet feltakarítani, utána van szükség a tartály űrítésére.

Philips 8000 Aqua Plus
Energiaellátás

A termék akkumulátoros, azaz a használatához nem hogy nem kell hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, hanem nem is lehet. E megoldásnak kétségtelen előnye, hogy nem kell a vezeték tárolásáról gondoskodni, ami extra súyt és helyigényt jelentene. Viszont tény, hogy ha lemerül az akksi, akkor nem lehet használni, ami problémát jelenthet.

Philips 8000 Aqua Plus

A nulláról indulva 4 órára van szüksége, hogy csurig töltse magát energiával, tehát ezzel számolni kell. Az üzemidő maximális töltöttség esetén a leggyengébb fokozaton 80 perc, viszont maximális teljesítményre kapcsolva durván fél óra után lemerül a telep. Ennyi idő elég ahhoz, hogy egy átlagos méretű lakást felporszívózzunk vele. A töltés egyébként egy kis mágneses csatlakozó segítségével történik, ami kényelmes megoldás, hiszen ezt csak “rá kell cuppanatni” a készülékház alján kialakított részre.

Felmosás

Említettük, hogy a termék része egy speciális fej, amelyen található egy, tisztítószerek számára kialakított tartály, illetve amelynek alsó részére felerősíthető egy törlő kendő. Ennek segítségével pedig nem csap porszívózásra, hanem felmosásra, törlésre is alkalmassá válik a masina. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy ez a kiegészítő és maga a szolgáltatás jól működik, és abszolút hozzáadott értéket jelent.

Philips 8000 Aqua Plus
Teljesítmény

Az extrák és kiegészítők hasznosak, azoban egy porszívó esetében mégiscsak csupán a habot jelentik a tortán. Ha a szívási teljesítménnyel gond van, akkor az egész értelemszerűen nem sokat ér. Nos, a Philips 8000 Aqua Plus esetében ezzel nincs probléma, hiszen a saját fejlesztésű ciklonos motor kellő erőt produkál. Percenként 1100 liter levegőt kerget át a rendszeren nagy erővel, ráadásul a fejek egy részét is úgy alakították ki, hogy gyorsítsák az áramlást. A tapasztalataink szerint még a szönyegbe ragadt kutyaszőrt, sütimorzsát stb. is képes hatékonyan eltávolítani, tehát a takarítás minősége teljesen rendben van.

Ár

Philips 8000 Aqua Plus – 240 000 forint. Azzal tisztában vagyunk, hogy ez marha sok pénzt, viszont tény, hogy az ilyen teljesítményű, kialakítású, minőségi többfunkciós, gyakorlatilag takarítógépként funkcionáló eszközök ennyibe kerülnek manapság.

Kinek ajánljuk – Philips 8000 Aqua Plus

– Többfunkciós, akár morzsaporszívóként is használható termékre vágyik
– Autót is takarítana
– Akkumulátoros modellben gondolkodik
– Portartályos készüléket szeretne
– Fontos a nagy teljesítmény
– Állat van a háztartásban

Kinek nem ajánljuk – Philips 8000 Aqua Plus

– Belépő szintű, olcsó termékre vágyik
– Nem elég a korlátozott üzemidő, és hálózati áramforrásra dugná a terméket
– Nem szereti az állóporszívókat

Még több információ a Philips 8000 Aqua Plus porszívóról a termék hivatalos weboldalán

Teszt áttekintő
Külső
Tudásszint
Kezelhetőség
Ár/érték
philips-8000-aqua-plus-tesztA tapasztalataink szerint még a szönyegbe ragadt kutyaszőrt, sütimorzsát stb. is képes hatékonyan eltávolítani, tehát a takarítás minősége teljesen rendben van. A kezelhetősége szuper, egyedül az árával kell kibékülnie az embernek.