Kamu Nokia QLED tévék jönnek gyilkos áron, amiket nem is a finn cég gyárt…

Egy osztrák vállalat futtat e márkanév alatt Nokia QLED televíziókat, amelyek ráadásul igen drágának, és tudásukhoz képest túlárazottnak tűnnek.

NOKIA QLED
Sajnos manapság nagy divat, hogy egyes szebb napokat is látott cégek értékesítik a márka névhasználati jogát bizonyos iparágakban. Így fordulhat elő, hogy a Grundig tévéket már törökök gyártják, hogy a Motorola telefonok kínai kézben vannak, és hogy Nokia név alatt egy osztrák cég, a Streamview dob piacra televíziókat.


NOKIA QLED

A vállalat most azt közölte, hogy jön egy adag új Nokia televízió, amelyekhez így értelemszerűen semmi köze nincs a finn konszernnek az elnevezésen kívül. Maguk a modellek valamelyik távol-keleti országban készülnek bérgyártásban, hiszen a Streamviewnek nincsenek sem gyártósorai, sem összeszerelő üzemei.

NOKIA QLED
Az új készülékek kvantumpontos LED LCD, azaz QLED képalkotási technológiára épülnek, ami a hagyományos modelleknél papíron valamivel jobb képminőséget biztosít. Viszont még ez sem indokolja a brutális árazást. A legkisebb, 43 inches változat 650 euróba, mai árfolyam szerint durván 235 000 forintba kerül. Ugyanekkora 4K felbontású, HDR támogatású tévét már akár 100 000 forint alatt is lehet vásárolni… Az 55 inches Nokia QLED tv pedig 850 euróba, tehát mintegy 305 000 forintba kerül. Ezért az árért pedig ma már ugyanekkora, sokkal jobb képminőségű OLED tévét kapunk.

Szóval a Nokia QLED tévéknek közük nincs az „igazi” Nokiához, viszont cserébe jó drágák. Ráadásul Android TV operációs rendszerre épülnek, gyenge hardver mellett (4 db. Cortex-A55@1,2GHz mag, 1,5 GB RAM, Mali-470MP3 grafikus vezérlő), így jó eséllyel a sebességükkel is akad probléma.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?