Csoportosan megerőszakoltak egy nőt a metaverzumban

Néhány másodperccel azután, hogy belépett a Facebook metaverzum nevű digitális platformjára az egyik új felhasználó, férfi avatárok kezdték verbálisan és szexuálisan zaklatni, majd csoportosan megerőszakolták. Az esetről fényképeket is készítettek az elkövetők. 

Sokkoló eset rázta meg Mark Zuckerberg jelenleg is fejlesztés alatt álló metaverzumát. Nina Jane Patel, 43 éves londoni családanya néhány másodperccel azután, hogy belépett az új virtuális valóság tesztelés alatt álló bétaverziójába, 3-4 avatár férfi verbálisan és szexuálisan is zaklatni kezdte, majd csoportos erőszakot követtek el az avatárján. „Szürreális volt” – nyilatkozta az áldozat. „Olyan, mint egy rémálom„.


Az eset még tavaly decemberben történt, ám csak most nemrégiben, a Vice cikkét követően kapott nagyobb médiavisszhangot. A nő állítása szerint miközben próbált elmenekülni a támadók elől, azok elkezdtek vele kiabálni: „Ne tegyél úgy, mintha nem élveznéd”, és „Menj, és élvezz a fotókra”.

Nem ez az egyetlen ehhez hasonló eset, tavaly decemberben a The Verge írta meg, hogy egy bétatesztelő avatárja szexuális zaklatás áldozata lett, egy idegen avatár elkezdte fogdosni az ő női avatárját. Az áldozat kiemelte, hogy a szexuális zaklatás a szimpla interneten is komoly traumát okoz, ám a metaverzumban mindez sokkal valóságosabb és sokkolóbb élmény. Hozzátette, hogy az egészben a legborzasztóbb az volt, hogy más avatárok szeme előtt történt a dolog, akik nem tettek semmit, sőt láthatóan élvezték is a látottakat.

A Meta szóvivője elmondta, hogy minden erőszakos cselekményt kivizsgálnak, ami a digitális térben zajlik.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?