A legújabb 360 fokos kamera a Ricoh Theta X, és ez már a kevert valóságba szánt tárgyak rögzítésében is szerepet kaphat. 

Most, hogy a befektetők és az előttük álló cégek ezen nyomás hatására megőrülnek a kevert valóságért és a metaverzumért, és a jövőben mindenki vagyonokért adna el mindenféle virtuális tárgyat, nagy szerephez juthatnak a 3D-s másolatot készítő, 360 fokos kamerák is.

A Ricoh be is mutatta a legújabbat, ez pedig a Theta X, az eddigi legfejlettebb a gyártó kínálatában. A 48 megapixeles szenzor állítólag 60 megapixeles anyagok készítésére is alkalmas, a 360 fokos állókép pedig 11K-s felbontású is lehet ideális körülmények mellett. Videónál azonban 5.7K a maximum.

A felvételeket végre microSD-kártyára is lehet rögzíteni, ráadásul a kamera akkumulátora is cserélhető. A töltést USB-C-n keresztül oldották meg. Az eszköz Android-alapú kezelőfelületet kapott, csatlakozik a Bluetooth-készülékekhez, van továbbá egy 2,25 hüvelykes, színes LCD-érintőkijelzője. A ház magnéziumötvözetből van. A termék márciusban válik elérhetővé, de még nem tudni, hogy mennyiért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: XR Today, Ricoh