Tudni fogja a másik, ha képernyőmentést készítesz a beszélgetésetekről a Messengerben

Újabb biztonsági funkció érkezett a Messengerre, amely jelzi a felhasználónak, ha valaki képernyőmentést készített a beszélgetésükről az eltűnéses módban. 

Január végével minden regisztrált felhasználó számára elérhetővé vált a végpontok közötti titkosítás lehetősége a Facebook Messengerben. A titkosított beszélgetések előhívása két módon lehetséges: az appban egy, már meglévő chatablak felületét kell hosszan felfelé húzni (eltűnéses mód), vagy az üzenetírás gombra kattintva a lakat ikonra kell rányomni, ahol kiválaszthatjuk kivel akarunk titkosítottan csevegni, valamint azt, mennyi idő után tünjenek el az elküldött üzenetek, amelyeket mindkét fél elolvasott.


A eltűnéses mód (angolul vanish mode) egy másik, igen hasznos adatvédelmi funkcióval is rendelkezik, értesíti a felhasználót arról, ha a partner képernyőmentést készített a beszélgetésről. Mark Zuckerberg a minap egy Facebook-posztban szemléltette, hogyan is néz ki a dolog.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10114267958289011&set=a.612287952871&type=3&theater

Az immár Meta néven futó Facebook vezetője a feleségével beszélgetett, amikor a nő képernyőmentést készített a beszélgetésükről. Amint látható is, a rendszer nem jelzi, milyen felvétel készült pontosan, ám egyértelműen tudtára adja a felhasználónak, hogy a titkosított beszélgetés során a másik fél valamit elmentett.

A Meta előzetes tervei szerint a végpontok közötti titkosítás alapbeállításként jelent volna meg a Messengerben, ám mivel számos szervezet aggodalmát fejezte ki a funkcióval szemben, végül parkolópályára tették a dolgot. Érdekesség, hogy a szintén a Meta-birodalom alá tartozó WhatsApp csevegőben már évek óta alapértelmezett beállításként érhető el a titkosított üzentküldés.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?