Itt egy feleslegesen széles, hordozható monitor

A Lukos egy 14 hüvelykes, 32:9 képarányú, 4K-s kijelző, bármilyen felhasználásra, hordozható kivitelben. 

Manapság már újra nincs hiány az ultraszéles kijelzőkből, és itt már nem csak a 21:9-es képarányra kell gondolni, hanem a 32:9-es megoldásokra is. Ezek általában persze hatalmas monitorok, amelyek nem igazán hordozhatóak. Ráadásul egy vagyonba is kerülnek. Aki tehát egy laptophoz kötne ilyesmit kiegészítésnek, annak mást kell keresnie.


Mondjuk az új Lukos képernyőt, amely a Kickstarteren 419 dollárért foglalható. Ez egy 14 hüvelykes hordozható monitor, 32:9 képaránnyal és 4K-s felbontással. Az IPS LCD-panelt 2 ms-os válaszidő jellemzi, a 3840 x 1100-as felbontás mellé 300 cd per négyzetméteres fényerő társul, az sRGB-t pedig 100 százalékban sikerült lefedni.

Alapvetően laptophoz, konzolhoz, tablethez, mobilhoz ajánlott az eszköz, de persze PC-re is rá lehet kötni, van rajta ugyanis két DisplayPort 1.4, két HDMI 2.0B, egy HDMI 1.4, egy DisplayPort 1.2, egy USB-C és egy jackcsatlakozó. A Lukos egyszerre négy forrást tud kezelni, vagy kettőt egymás mellé téve. Vannak hangszórók és hűtőventilátor, támasz is a termékhez.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Lukos

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?